31 mei 2018 is het Fiets naar je Werk Dag

Ja, het bestaat en natuurlijk niet zonder reden.

Veel werkgevers vinden het belangrijk dat hun medewerkers gezond en fit zijn, want fitte medewerkers zijn productiever en innovatiever. Toch is het voor de werkgever best lastig om zich uit te spreken over de gezondheid van een werknemer. Je tast hiermee toch de persoonlijke levenssfeer van de werknemer aan en de rechtspraak stelt daar strenge regels aan.

Niet dwingen, maar stimuleren

Als je niet zover wilt gaan dat je medewerkers dwingt om af te vallen en gezond te blijven, wat kan je dan wel doen? Naar mijn mening best veel:

  • Zorg voor een fruitmandje op kantoor in plaats van koekjes.
  • Als er een bedrijfskantine is, laat daar dan gezonde lunches bereiden in plaats van het broodje kroket en andere vette happen.
  • Organiseer actieve bedrijfsevenementen, bijvoorbeeld elke middag een minuutje ‘planken’ met je collega’s of samen trainen voor een stadsloop.
  • Laat medewerkers sporten in de sportschool of organiseer een lunchwandelgroepje.
  • Maak interne bedrijfsafspraken wanneer je mailt/belt of wanneer je naar elkaar toeloopt (komt ook nog het sociale aspect binnen de organisatie ten goede).
  • Stel een fiets ter beschikking en stimuleer dat medewerkers op de fiets naar het werk komen.

Hoe zit dat met die fiets?

Nu hoor ik je denken “ja, dat van die fiets, dat kan toch helemaal niet meer?”. De fiets van de zaak-regeling is inderdaad per 1 januari 2015 afgeschaft. Nu valt de fiets van de zaak onder de werkkostenregeling (WKR). Binnen de WKR kan de werkgever maximaal 1,2% van het totale fiscale loon, de zogenaamde vrije ruimte, besteden aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen voor zijn werknemers. De werkgever kan dus zonder beperkingen een fiets vergoeden of verstrekken binnen de zogenaamde forfaitaire ruimte van 1,2% van de loonsom. Er worden geen nadere eisen gesteld aan de fiets. Het mag ook een elektrische fiets of scooter zijn. Daarnaast kan een werkgever zelf bijvoorbeeld de frequentie van verstrekken, de hoogte van de aanschaf, het type fiets of de aard van het gebruik bepalen.

Een fietsbudget of renteloze lening

Veelal zal een werkgever binnen de WKR een fietsbudget vaststellen. Bijvoorbeeld 25% van de ruimte van de WKR wordt benut voor het beschikbaar stellen van fietsen. Binnen de WKR bestaat ook de mogelijkheid voor de werkgever om een renteloze lening te verstrekken aan de werknemer voor aanschaf van een fiets. De aanschaf van de fiets moet aantoonbaar zijn. Als de werkgever een kilometervergoeding betaalt, kan de lening hiermee terugbetaald worden.

Kortom, genoeg mogelijkheden om een actievere bedrijfscultuur te creëren, waarbij sommige helemaal geen geld kosten, maar alleen wat inspanning om het te organiseren, en andere wel een investering vragen, maar  ook fiscaal interessant te noemen zijn.

Dus fiets jij binnenkort ook naar je werk?

Astrid Verburg

Adviseur Personeel & Organisatie