Jongens van Beheer uit Alkmaar overgedragen aan SLTN Inter Access

ICT-ondernemer Christian Bosman & ik kennen elkaar al vele jaren en hebben de ontwikkelingen van elkaars activiteiten sindsdien ook steeds gevolgd. Nadat ik hem vorig jaar heb kunnen helpen met de overdacht (van de activiteiten) van 3rdbase, vroeg hij mij begin dit jaar om hem te begeleiden bij de overdracht van Jongens van Beheer B.V. uit Alkmaar aan SLTN Inter Access uit Hilversum. Ook deze samenwerking leidde tot een geslaagde deal.

Logo Jongens van BeheerChristian Bosman & ik kenden elkaar al toen Jongens van Beheer B.V. (JvB) in 2008 werd opgericht. Op afstand heb ik de ontwikkeling van deze ICT- onderneming steeds een beetje gevolgd. Toen Christian (in overleg met zijn partner Marc) begin dit jaar bij mij kwam met de vraag of ik hem ook bij de overdracht van deze onderneming wilde helpen, trof ik een bedrijf aan met een interessant track record en een goede potentie. Echter, deze potentie zou er met een sterke partner sneller en beter uit te halen zijn….

JvB werkte toen al enige tijd met SLTN Inter Access (SLTN) uit Hilversum op een prettige en constructieve wijze samen. Het goede contact tussen beide partijen leidde op een goed moment tot ideeën over een mogelijke overname van JvB door SLTN. Voor JvB een goede mogelijkheid om sneller te groeien, voor SLTN was vooral de kennis en creativiteit van JvB van toegevoegde waarde. En zo kwamen overnamegesprekken op gang.

Net als bij de overdracht van 3rdbase vorig jaar, had Christian ook deze keer behoefte aan iemand die hem (op de achtergrond) zou kunnen helpen met het vormgeven van een deal. Op basis daarvan ging ik begin januari 2017 (weer) voor hem aan de slag. Diverse gesprekken volgden, berekeningen werden gemaakt, overnamevoorstellen uitgedacht en reacties van SLTN besproken. Anders dan ik meestal meemaak, was ik op uitsluitend de achtergrond actief. SLTN wist past achteraf van mijn betrokkenheid. Wat mij betreft prima, want Christian wist de gesprekken en onderhandelingen met SLTN heel goed zelf te voeren. Echter, de voorbereidingen met betrekking tot alle stappen bespraken we samen.

Logo SLTN Inter AccessAl met al verliep het proces vrij soepel en ook redelijk snel. Na het vastleggen van alle afspraken in officiële documenten en de laatste puntjes op de i, kon de afspraak bij de notaris met betrekking tot de overdracht van de aandelen worden gemaakt. Toen dat was gebeurd, werd de deal op 20 september 2017 wereldkundig gemaakt middels een persbericht.

Zo kwam een einde aan een goed doorlopen proces met een goede afloop. Christian & Marc blijven de komende jaren bij Jongens van Beheer werken, zodat hun kennis en kunde voor de organisatie behouden blijft. Ik wens ze veel plezier & succes binnen de SLTN-organisatie en hoop dat Jongens van Beheer de gewenste mooie groei kan laten zien!

Overnameadviseur
Joost Baltus


Christian Bosman: “Ik heb eerder Joost als adviseur ingeschakeld bij de verkoop van mijn bedrijf 3rdbase. De kennis en ervaring die Joost meebrengt voor een dergelijk proces is zeer waardevol. Ik heb veel aan hem gehad tijdens het bepalen van de strategie en het einddoel.”