Je bedrijf verkoopklaar via de WOP

Met de WOP helpen wij ondernemers om het rendement van hun bedrijf binnen bepaalde tijd (fors) te verbeteren. Dit traject bieden wij vanuit de Prisma Advies Groep aan, hetgeen betekent dat vanuit een breed perspectief gekeken wordt naar mogelijkheden om opbrengst te verhogen en kosten te verlagen. Uit onze dagelijkse praktijk weten we dat ondernemers vaak ‘geld laten liggen’. Soms omdat ze niet goed weten dat het rendement van hun bedrijf (makkelijk) hoger kan, maar vaak ook omdat ze niet weten hoe dit aan te pakken en/of dit niet durven of kunnen. Hoe gek dat laatste misschien ook klinkt.

Heb je plannen om je bedrijf binnen enkele jaren over te dragen, dan kan het heel verstandig zijn om tijdig te beginnen met het optimaliseren van de onderneming en ook het rendement daarvan. In een eerder blog heb ik al eens aangegeven waar, door kopende partijen, waarde aan wordt gehecht. Om dit zogenaamde ‘verkoop-klaar’ maken concreet gestalte te geven en uit te voeren, is de WOP-werkwijze heel erg geschikt. Op basis van alle disciplines die we in huis hebben, nemen we diverse aspecten van het bedrijf onder de loep en zorgen er (samen met de ondernemer) voor dat bepaalde zaken waar nodig worden verbeterd. Dit kunnen zowel ‘technische’ (financieel / fiscaal / juridisch) als ook organisatorische zaken zijn. Samen met de ondernemer maken we een plan van aanpak om in enkele stappen concrete resultaten te boeken.

Het gevolg van de WOP-aanpak is dat de onderneming beter presteert en op basis daarvan door kopende partijen als waardevoller wordt beschouwd. Dit laat zich doorgaans vertalen in een hogere overnamesom en betere voorwaarden. Dus: wil je een optimaal rendement uit de verkoop van je bedrijf, begin tijdig met verkoop-klaar maken. Weet in dat geval dat het ‘Winst Optimalisatie Programma‘ van Prisma hiervoor een uitstekend instrument is.

Meer weten? Neem contact op met Joost Baltus of Peter de Blank.

Joost Baltus

Adviseur Bedrijfsovernames

j.baltus@prisma-advies.nl
06 – 23 04 71 41