10/10 Dag van duurzaamheid

Wat doet u de andere 364 dagen?

Dag van de duurzaamheid, jaarlijks op 10 oktober. Heeft u daar dit jaar wat mee gedaan?

Dag van de duurzaamheid 2017

Zelf houd ik die dag vrij om mezelf te laten inspireren op het gebied van duurzaamheid. Er zijn allerlei initiatieven op die dag die ik de moeite waard vind om aan deel te nemen. Sinds 2015 ben ik de voorzitter van de stichting Duurzaam Ondernemen in Noordwest Holland (DOinNWH). Dit jaar organiseerden wij op de dag van de duurzaamheid met DOinNWH voor de tweede keer een bustour langs duurzame initiatieven in onze regio. Een leuk initiatief open voor iedereen.

Can't CanPrachtig zo’n dag van de duurzaamheid met alle mooie initiatieven op 10 oktober. MAAR … wat doet u de rest van het jaar met het thema duurzaamheid? Als het leuk is voor een dag heeft het relatief weinig meerwaarde. Het wordt in het kader van duurzaamheid natuurlijk interessant als u het hele jaar door aan duurzaamheid werkt. Duurzaamheid zit in uw hele bedrijfsvoering en heeft veel voordelen. Ik noem er een paar:

  1. Meer omzet; door uw keuze voor duurzaamheid heeft u een ander verhaal bij uw klant. Dit andere verhaal kan net de doorslag geven om voor uw offerte te kiezen in plaats van die van uw concurrent.
  2. Minder kosten; het zal u wellicht verrassen … duurzaamheid bespaart kosten. 
  3. Gemotiveerd personeel; medewerkers vinden duurzaamheid belangrijk en werken liever bij een bedrijf dat invulling geeft aan het thema duurzaamheid.
  4. Makkelijker financieren; de banken en andere financiers willen risico’s beperken. De risico’s bij bedrijven die werkelijk invulling geven aan duurzaamheid zijn kleiner dan bij de bedrijven die hier geen invulling aan geven. Dus helpt duurzaamheid u ook bij financieringsoplossingen. Niet voor niets zijn er allerlei initiatieven bij banken voor groene (goedkopere) leningen.
  5. AardeEen goed gevoel bij uzelf; eigenlijk het belangrijkste voordeel. Uw eigen gemoed, het plezier dat er te beleven valt als u werkt aan duurzaamheidsmaatregelen die niet alleen goed zijn voor uw portemonnee, maar ook voor de wereld. Zelf ben ik van mening dat we echt in actie moeten komen, de tijd dringt en de aarde wacht niet op onze besluiten!

Weet u het allemaal nog niet zo zeker? Ik doe wat suggesties aan de hand die uw weg naar verduurzaming op weg kunnen helpen:

  1. Logo MVOambitieDoe de nulmeting op MVOambitie waardoor u erachter komt waar u nu staat met duurzaamheid en waar u naartoe wilt in de toekomst. Deel met uw klanten en leveranciers uw stappen via uw eigen pagina op MVOambitie. Maak gebruik van het logo van MVOambitie op uw eigen internetpagina. Motto MVOambitie: elke stap in de goede richting, groot of klein, telt! Kosten € 0. 
  2. Word lid van het netwerk DOinNWH. Voor € 50 per jaar per persoon heeft u jaarlijks diverse Logo DOinNWHmomenten van inspiratie en voorbeelden om u op weg te helpen. U kunt discussies aangaan en kennis of ideeën opdoen van anderen. De sfeer is uitermate open om kennis te delen en u verder te helpen op het gebied van duurzaamheid. Kom rustig een keer vrijblijvend kijken en bepaal daarna of u lid wilt worden.
  3. Bel of mail Lex de Kruif voor een vrijblijvende afspraak. Tijdens de afspraak kunnen we vaststellen welke kansen er voor uw bedrijf liggen op het gebied van duurzaamheid. 

Uw interesse gewekt of wilt u meer weten over uw kansen met duurzaamheid en MVO? Bel of mail Lex de Kruif:

Lex_deKruif_155x161 Lex de Kruif gegevens.JPG

Button Nieuwsoverzicht