Astrid Verburg

Mensen maken het verschil

Personeelsbeleid, human resource management, HR, allemaal benamingen voor mijn vakgebied. Ik ben erin gerold na eerst jaren in de financieel-administratieve sector te hebben gewerkt. Daar was ik goed in, maar het gaf niet de voldoening die ik zocht. Tijdens een interim-opdracht ontdekte ik wat mij wél lag: het ontwikkelen van mensen. Werknemers én leidinggevenden in een organisatie laten groeien; een proces waarvan alle partijen profiteren. Maar ook: op een goede manier afscheid nemen van medewerkers als de samenwerking ondanks alles niet optimaal verloopt.

Pionieren

Mijn eerste job als HR-manager, in 2003, was bij een groothandel in bouwmaterialen. Een echt pioniersproject: vanaf de grond een afdeling personeelszaken opbouwen. Daar kreeg ik te maken met alle facetten van het werkveld, van aanname tot ontslag. Na vijf jaar stond er een professionele HR-afdeling, inclusief een interne salarisadministratie. Ondertussen had ik ook de hbo-opleiding Personeel & Organisatie afgerond, met als specialisatie Bedrijfspsychologie & Coaching.

Reorganisatie

Mijn volgende baan bracht mij als HR-functionaris op een internationaal advocatenkantoor, waar ik de reorganisatie van het juridisch secretariaat moest begeleiden. Toen dat na twee jaar goed op de rails stond, was het tijd voor de volgende stap: het ondernemerschap.

Eigen baas

In 2011 ben ik het werkveld ingegaan als zelfstandig HR-adviseur. Mijn financiële achtergrond is daarbij van grote toegevoegde waarde voor mijn klanten: ik leg snel verbanden tussen mensen en geld. Sinds 2014 ben ik als adviseur Personeel & Organisatie aangesloten bij de Prisma Advies Groep.

Het ondernemerschap past bij mij: ik ben van nature onderzoekend, mensgericht, ga de waarom-vraag nooit uit de weg en ben altijd op zoek naar oplossingen.

Privé

Geboren op 13 december 1971 en woonachtig in Alkmaar met mijn vriend Martin en poes Nikki. Ook in mijn persoonlijk leven ben ik ondernemend. Ik reis graag naar verre landen en houd van motorrijden door Europa. En als ik thuis ben, sta ik met veel plezier in de keuken!

Lid van:

 NVP logo

 

Astrid_Verburg_155x161 example

Astrid Verburg

Adviseur Personeel & Organisatie

06 - 55 36 42 33

Ida Gerhardtstraat 78
1822 MH Alkmaar